Gå i haven istedet for i Fitnesscenter

Træning i haven

Vejret er varmt og solen skinner. Du kan måske ikke overskue en løbetur, men vil hellere ud i haven og lave noget af det praktiske arbejde.

Du er ikke særlig meget til ideen om en løbebåndssession, men du vil heller ikke være stillesiddende hele sommeren. Der er én mulighed: havearbejde! Det lyder måske som en mærkelig idé, men der er masser af fordele ved at gå i haven og lave nogle af hængepartierne i haven. Havearbejde kan holde din vægt i skak, træne hele din krop i processen og har den ekstra fordel at være ret afslappende på de dage, hvor løb bare ikke er en mulighed. Derudover får du en lækker have at se på og måske friske grøntsager, hvis du gør dig i den slags.

Så mange kalorier forbrænder havearbejde

Men valget om havearbejde i stedet for en løbetur eller en tur i det lokale fitnesscenter er faktisk ikke så dum endda.

For du forbrænder faktisk ca. 450 kalorier i timen ved havearbejde, ved fx at rive blade. Dette afhænger selvfølgelig af hvilken slags havearbejde du foretager dig. Da der jo selvsagt er forskel på om du slår græs med en gammeldags håndskubber eller om du gør det på en havetraktor. Du forbrænder fx en del færre kalorier ved at vande haven. Her er vi nede på ca. 120 kalorier i timen.

Hertil skal det medtages at det jo ikke er ens for alle mennesker, hvor mange kalorier man forbrænder. Der er både forskel på om du er mand, kvinde eller noget derimellem. Men derudover er der en del andre faktorer der også spiller ind.

Men som vi har beskrevet og forklaret i flere af vores andre artikler er vi fortalere for alt slags motion. Det behøver ikke være det traditionelle.

Gåture og havearbejde er bestemt også muligheder, hvis du ønsker at få dig rørt og forbrænde kalorier.

Du træner når du arbejder i haven

Derudover får du også brugt flere forskellige muskelgrupper, når du laver havearbejde.

Hvis det fx er hækken eller hegnet der står for tur denne sommer, får du både brugt dine ben, arme og ryg, når du flytter rundt på materiel.

Eller det kunne være du skal ud og ligge en helt ny terrasse, med dine nye kompositbrædder du har købt hos kompositlageret.dk. Efter en lang dag med hårdt arbejde i haven, ved du selv hvor brugt og svedig man er. Hvilket jo kan svare til stort set det samme, som en tur i fitnesscenter.

God fornøjelse med havearbejdet!

Husk det hele tæller med, når vi snakker kalorier forbrænding og sundhed. Så en tur i haven er bestemt en af vores anbefalinger.

Skriv et svar