Hvor meget protien har jeg brug for

Protein er en kritisk del af vores krop, der understøtter muskelvækst, lavt blodsukker og energi. Protein findes i alle almindelige fødevarer som kød, nødder, mejeriprodukter, grøntsager og frugt. Men proteinbehovet kan variere afhængigt af individets alder og aktivitetsniveau.

Udregn dit nødvendige protein indtag

Et grundlæggende beregningsestimat for en stillesiddende person er 55-60 gram protein pr. Dag, mens dem, der er mere aktive, får brug for tættere på 80 gram om dagen. Nogle mennesker kan kræve lidt mere eller mindre afhængigt af deres specifikke næringsbehov eller diætmål.

Nedenfor kan du indtaste dine data og se hvor meget protein du har brug for, for at åbne dine målsætninger.

Vær opmærksom på at en sådan online udregner ikke altid kan være helt præcis, da der kan være andre faktorer der spiller ind.

[fcp-protein-intake-calculator]

Hvilke fødevare har højt protein indhold?

  1. Dette er muligvis en af ​​de mest oplagte og lækre proteinkilder- Men en fedtet osteagtige pizza! Osten på din pizza har cirka 28 gram protein. En stor pizza er normalt mellem 2-3 portioner, så hvis du deler med nogen, får du hele serveringen for dagen!

  2. Æg er en god proteinkilde, der giver 6 gram pr. Æg. De er også rige på andre næringsstoffer som riboflavin, D -vitamin, jern og cholin. Det er ofte en god idé at spise æg om morgenen som en “tom kalorieindhold”.

  3. Kød og fjerkræ har en god mængde protein, hvor kylling er den mest almindelige type. Der er mange typer kød (svinekød, oksekød, lam osv.), Men en af ​​de mest almindelige kilder er kylling.

  4. Mælk og andre mejeriprodukter giver en stor proteinkilde samt calcium, hvilket igen understøtter knogleudvikling og vedligeholdelse. Mælk indeholder 9 gram protein pr. Kop eller 8 gram for fedtfattig mælk, mens yoghurt har cirka 13 gram pr. Kop. Skummetmælk har 9 gram protein for hver kop, mens sødmælk har omkring 18 gram protein for hver kop.

  5. Bønner og bælgfrugter er gode proteinkilder samt fibre og andre næringsstoffer. Bønner har en god mængde af både opløselige og uopløselige fibre. De indeholder også resistent stivelse, som anses for vigtig for tyktarms sundhed.

  6. Den sidste fødekilde på vores liste er Quinoa, faktisk et frø, men ligner ris, denne kornlignende afgrøde er høj i de fleste næringsstoffer, herunder protein, der indeholder den samme mængde protein som ris eller andre korn, mens den også er pakket med vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Det vil være bedst, hvis du først og fremmest sigter mod at få størstedelen af ​​dit protein fra mad. Der kan dog være tilfælde, hvor du kan kræve yderligere protein tilskud.

Skriv et svar