I form på 20 min: Bedre kondi fra dag 1

Kom i form

Kom i form hurtigt

Kom i form med en af de mest effektive virkemidler til at forbedre din form, nemlig intervaltræning.
Tænker du allerede nu ”Åh nej intervaltræning, det lyder hårdt!?”, så kan du være ganske rolig.
Intervaltræning betyder ikke nødvendigvis laaaange løbeture på flere timer.
Kom i form på en simpel måde og forbedre dit konditionstal ved at følge guiden her. Det tager alt mellem 20-30 min., alt efter hvad du kan holde ud af gangen:

1. Gå i rask tempo i 5 minutter

Til en start er det vigtigt at få kroppen i gang. Har du muligheden for at gå op ad bakke er det noget, der kan sætte rigtigt godt gang i forbrændingen. En god opvarmning reducere chancen for, at du pådrager dig en skade.

2. Sprint i 30 sekunder

Gør det i dit eget tempo. Sport og løb kan være et beroligende tidsrum, hvor man samler tankerne, men vi starter alle et sted og til at starte med, kan det føles hårdt og uoverskueligt – det ændre sig med tiden. Gør det så godt du kan og klap dig selv på skulderen, når du arbejder hårdt – ud fra dine egne standarder, ingen andres.

3. Gå i rask tempo 5 minutter

Nu begynder du langsomt at kunne mærke at kroppen den arbejder, det er her vi virkeligt øger vores grundform. Pas på med at gå for langt ned i gear, da det kan være svært at få gang i benene igen – du skal gerne være varm under hele øvelsen.

4. Sprint i 30 sekunder

Har du gode ben eller føler du ikke, at du er kommet ordentligt i gang, kan du naturligvis gentage intervallerne flere gangen. Vi er alle forskellige og det er vigtigt, at det er overskueligt og let for dig, at komme i gang og vedligeholde din træning.
Løb og intervaltræning er også noget, der er særdeles velegnet til, at komme af med ekstra fedt på mave, balder og lår og samtidig forbedre det din vejrtrækning betragteligt – især hvis dette holdes ved lige.
Udover kom i form tips, kan du også læse om skadesforebyggelse og meget mere lige her

Skriv et svar