Kom i gang med at træne derhjemme

Der kan være mange grunde til ikke at nå en tur i træningscenteret. Måske synes du det er alt for koldt og vådt til at bevæge dig udenfor, måske er det være svært at finde tiden, eller måske synes du det er lidt for befolket i disse Corona-tider. Heldigvis kan du let holde dig i form derhjemme, få noget ud af træningen og blive ved med at se resultater – også når det foregår hjemme i stuen. Her er tre gode råd til hvad du kan gøre for at komme i gang med at træne derhjemme 

Udstyr

Noget af det vigtigste når det gælder hjemmetræning er udstyret. Det er selvfølgelig altid muligt at træne med kropsvægt, men vil man gerne se resultaterne af træningen og føle sig stærkere er det vigtigt at have styr på udstyret. Et godt sted at starte er med et vægtstangssæt, der gør det muligt at træne rigtig mange af kroppens store muskelgrupper og samtidig regulere vægten så den passer til dit eget niveau. Du kan for eksempel lave squats og dødløft for at træne ben og, hvis du har en stol eller bænk der kan bruges, lave bænkpres eller skulderpres for at træne arme, ryg og brystmuskler. Udstyret er også med til at skabe et miljø, der minder mere om det du er vant til i træningscenteret. Eller, hvis du er en nybegynder når det gælder styrketræning og udstyr, forberede dig på hvad du vil blive mødt med  i træningscenteret. 

Hav styr på formen 

Når du træner i hjemmet er det også en god ide at have styr på formen og sikre dig, at du udfører øvelserne korrekt. I træningscenteret har du måske en træner eller andre på et hold eller i vægt-området der kan sige til, hvis noget ser forkert ud, men hjemme i stuen er det sværere at holde øje med. Derfor er det en god ide for eksempel at træne foran et spejl og på den måde holde øje med formen. Hvis du virkelig vil arbejde på din teknik kan du også filme dig selv når du laver squats eller dødløft og bagefter se, hvor du kan forbedre dig. Uden at få underlige blikke fra de andre i træningscenteret. 

Husk at udfordre dig selv

Et sidste godt råd til hjemmetræningen er at udfordre dig selv. Det kan være fristende at lave et lettere træningspas eller springe de svære og udfordrende øvelser over når du står hjemme i stuen, men du gør dig selv en bjørnetjeneste i det lange løb. Hvis du ikke udfordrer dig selv med din hjemmetræning fordi motivationen mangler, eller fordi det er let at springe et par sæt eller de tunge kilo over, så risikerer du at miste din styrke og din teknik. Hvis du derimod presser dig selv kan hjemmetræningen blive sjov og udfordrende, og måske motivere til dig at gå endnu hårdere til den i fremtiden.

Skriv et svar