Sådan holder du din kondi god efter julen

Det siges, at julen er hjerternes fest, men her er der bestemt ikke blevet tænkt på musklen. Med alt den fede mad og store floder af alkohol og søde sager er det faktisk det stik modsatte af, hvad hjertet – og resten af kroppen, for den sags skyld – egentlig har brug for. Og med alle de arrangementer, man skal til i juledagene, som mest af alt handler om netop indtaget af førnævnte mad og drikke, kan det være svært at finde tid til at holde sin træning ved lige. Det medfører et fald i kondien, som så gør det svært at komme i gang med træningen igen. Her får du nogle råd til, hvordan du holder en god kondi efter julen.

Forebyg skaden

Den bedste måde at bevare den gode kondi på, er at holde den ved lige. Det kan lyde, som om, at det betyder, at du skal finde tid til din almindelige træning, men det er ikke tilfældet. Det, at du er aktiv et par minutter 2-3 gange om ugen er rigeligt til at mindske de helt store skader. 

Og det behøver ikke være nogle særlige øvelser; så længe du får pulsen op, træner du, og enhver træning er godt for vedligehold. Du kan spille bold med børnene, gå en rask tur med hunden eller simpelthen bare lave armbøjninger, burpees og situps.

Hvis du slet ikke er aktiv, bliver det meget sværere at vende tilbage til din tidligere kondition. Efter få ugers pause falder din kondition let med 15 procent, og det gør det straks sværere at træne, som du plejer.

Ugentligt træning med maksimal intensitet

Du træner bedst din kondition ved at træne ved høj intensitet. Det er der, du øger kroppens iltoptag og dermed forbedrer konditionen. Hvis du vil holde din kondition ved lige, bør du sørge for ugentlig træning med maksimal intensitet. Det kan være i form af 5 km løb eller 40 minutters cykling med alt, hvad du kan klare. Ellers har kondition.dk et godt overblik over udstyr og træningsmetoder, du kan bruge, for at holde konditionen ved lige.

 

Der er dog ingen vej udenom: Hvis du gerne vil bevare en god kondi, er du nødt til at træne. Det behøver ikke være din normale træningsrutine, hvis du ikke kan nå den. Men bare ved at være aktiv i løbet af dagen, og gerne med høj intensitet, opretholder du en god kondi, både gennem og efter julen.Skriv et svar