De bedste løberuter i Århus

Løberuter i Århus

Århus er en fantastisk by med smuk natur og muligheder for uendeligt mange flotte og gode løbeture.
Nogle gange kan det være rart bare at tage sine løbesko på, ud af døren og så afsted og se hvor benene og hovedet bringer dig hen. Andre gange er den mere velkendte løbetur, du har været på 100 gange før at foretrække.

Men nogle gange kan det faktisk også være rart med lidt inspiration til en løbetur, så du får udvidet din horisont og måske ser du endnu mere af Århus og dens smukke omgivelser.

Om du er til løb i byen, ved vandet eller i skoven, så har Århus helt sikkert en løberute for dig.

Århus Kommune har været så behjælpelige at de faktisk har lavet en liste over afmærkede løberuter i kommunen. Hvilket er nogle rigtig fine bud på gode løbeture.

Men vi synes alligevel at de glemmer nogle stykker.

Brabrandstien / Brabrandsøen. 3 til 20 km.

De fleste i og omkring Århus kender til Brabrandsøen og de fleste har også opdaget de smukke stisystemer rundt om søen.

Det er en forholdsvist stor sø og der er faktisk rigtig mange gode muligheder for løberuter rundt om søen i forskellige længder.

Hvis du kommer ude fra Søren Frichs vej, kan du tage en hurtig 3-5 km. Tur og ende ud på samme vej igen, ved at løbe rundt om den lille del af Brabrandsøen.

Men du kan faktisk også tage en længere tur, rundt om den store del af søen og komme ud på en 20 km løberute, som er markeret med afmærkningspæle hver 250 meter på turen.

Derudover skal du ikke langt ud af Århus C, for at finde disse fantastiske smukke løberuter, som alle kan være med på.

Dog kan der forekomme en del andre mennesker der er ude at gå ture, rundt om søen.

Løberuter i Århus - Brabrandsøen

Egå Engsø – 5 km.

Hvis du ønsker en lidt mere stille og fordragelig løbetur rundt om en sø er Engsø i Egå måske mere din stil. Her får du en flot 5 km. Løberute, der er afmærket efter hver kilometer rundt om søen. En flot tur, med græssende køer på marker, dejlig fuglekvidre og lystfiskerne der fisker i søen.

Århus C mod Risskov – 5 til 20 km.

Du kan selvfølgelig også komme ned til havet og løbe og her vil vi helt klart anbefale dig at løbe en tur langs vandet, fra Århus C ud mod Risskov, på stien forbi Den Permanente Badeanstalt.

Her løber du ned forbi Østbanetorvet og har Århus Ø på din ene side og Riis Skov på den anden og jo længer du kommer ud mod Risskov, jo smukkere bliver udsynet udover Århus bugten.

Her kan dog også forekomme at være mange mennesker på denne strækning. Men du kan jo løbe så langt ud mod Risskov og tilbage igen, som du gerne vil og selv vurderer længden på din tur.

Det kunne være en tur fra Østbanetorvet til Ådalsvej i Risskov og tilbage igen, som er ca. 10 km. Lang.

God løbetur!

Her finder du kommunens afmærkede løberuter.

Stierne ved Søren Frichs vej – 3 til 5 km.

Hvis du ønsker en forholdsvis overskuelig løberute i Århus C, men stadig gerne vil opleve lidt dejlig natur, er sti systemerne ude omkring Søren Frichs vej og ud af Åbrinkvej en rigtig god mulighed. Her finder du nogle gode løberuter, der ikke ligger langt fra midtbyen og som er omgivet af skøn natur i og omkring den mere tilgroede del af Århus å.

Her kan du starte din løbetur hjemmefra din lejlighed i Århus C og løbe ud til Søren Frichs vej, ud på stisystemerne og tilbage til Søren Frichs vej igen, og ende din tur hvor du startede.

Løberuter i Århus Søren Frichs vej

Dokk1 til Århus Ø – 4 til 6 KM

Hvis du ønsker en endnu mere central løberute i Århus C, fri for alt for meget trafik. Kan du tage en løbetur langs vandet fra Dokk1 ud til enden af Århus Ø, rundt om sejlsportscenteret og tilbage igen. Ruten er ca. 2 km hver vej og her får du en smuk udsigt over vandet og den nyeste arkitektur i Århus C.

Der findes et utal af skønne løberuter i Århus og omegn.

Flere af ovenstående løberuter kan kombineres med hinanden eller udvides hvis kondien er til det.

Hvis du gerne vil i bedre form, kan det nogle gange hjælpe at kende sit kondital. Hvis du ønsker mere viden og info om kondital, kan du læse med her.

Rigtig god løbetur på løberuterne i Århus.

Skriv et svar