Opvarmningsøvelser til skulder

opvarmningsøvelser skulder

Når du begynder på en styrketræningsøvelse, er det vigtigt at udføre ordentlige opvarmningsøvelser for at forberede din krop på den kommende træning. En god opvarmning kan hjælpe med at forhindre skader og forbedre din ydeevne under træningen. Her er nogle opvarmningsøvelser, du kan overveje at inkludere i din styrketræning:

Guide: Opvarmningsøvelser til skulder

Her får du en guide til hvordan du kan varme dine skuldre op inden du skal igang med at træne. Øvelserne kan også bruges hvis du lider af gigt og har brug for at løsne op i dine skulder led.

Det er altid en god ide at lave opvarmningsøvelser for dine skulde inden du skal igang med at lave øvelser med megen vægt på. Dette kunne fx. være en god opvarmningsrutine inden du skal igang med bænkpres.

Under videoen finder du en beskrivelse af alle øvelserne.

  1. Find et kosteskaft eller anden let og robus pind og tag fat med god afstand mellem hænderne. Før armene op over hovedet og ned til hoften igen. Efter 10 gentageler, kan du føre skaftet hele vejen om til lænden og tilbage igen. Tag med fordel fat forholdsvist bredt.
  2. Find et forholdsvist elastisk elastik, da det kan blive en meget hård opvarmningsøvelse med et alt for stramt elastik. Stil dig på den ene ende og tag fat med den éne hånd i den anden. Fra siden af kroppen, fører du hånden med elastikken op til skulderhøjde og ned igen. Skift derefter hånd.
  3. Tag fat i dit elastik, på samme måde som i øvelse 1. Stræk dine arme ud foran dig og træk horisontalt fra hinanden.
  4. Tag fat i dit elastik med begge hænder horisontalt. Hold albuer ind til kroppen og før derefter underarmene udad.

Når du laver opvarmningsøvelserne til skulder, kan du med fordel forsøge at lave hver øvelse med 10 gentageler, for at blive varmet ordentligt op.

 

Læs også vores overordnede indlæg om opvarmningsøvelser

Skriv et svar