Sund grøntsagstærte
Tærter er en fantastisk spise og kan laves som både, morgenmad, middagsmad, aftensmad og dessert og kan desuden komme i både store og meget små former.
Med tærter er det kun fantasien der sætter grænser.
Vi har lavet og afprøvet en super lækker og sund grøntsagstærte, du kan lave til dig selv, din kæreste eller din familie.
Forberedelsestid: 1 time
Tid i ovnen: 30 min.
Samlet tid: 1,30 min
Ingredienser:
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 rødløg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 spsk tørret oregano
- Salt og peber efter smag
- 1/2 kop quinoa, kogt
- 1/2 kop grønne bønner, skrællede
- 1/2 kop røde linser, kogte
- 1/2 kop fintrevet ost
- 1/4 kop hakkede mandler
- 1/4 kop hakkede græskarfrø
- 1/4 kop hakkede spinatblade
- 1 æg
- 1/4 kop mandelmælk
Tærtedej:
- 1 1/2 kop havregryn
- 1/2 kop mandelmel
- 1/4 kop kokosolie, smeltet
- 1/4 kop vand
- 1/4 teskefuld salt
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 180 grader C.
- I en stor gryde, tilsæt hakkede tomater, hakket løg, hvidløg, oregano, salt og peber. Lad det simre i ca. 10 minutter.
- Tilsæt quinoa, bønner, linser og ost til gryden og rør godt. Tag gryden af varmen og lad det køle af.
- I en skål, bland hakkede mandler, græskarfrø, spinatblade og æg. Tilsæt til fyldet i gryden og rør godt. Tilsæt mandelmælk for at gøre fyldet mere løst.
- For at lave tærtedejen, bland havregryn, mandelmel, kokosolie, vand og salt i en skål. Rør ingredienserne sammen indtil dejen er jævnt fordelt.
- Tryk dejen ud i en tærteform og tryk den mod bunden og siderne. Hæld fyldet i tærteformen og jævnt fordelt.
- Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil den er gylden og fyldet er fast.
- Lad tærten køle af i ca. 10 minutter før servering.
Denne tærte er fyldt med protein og fiber fra quinoa, bønner og linser, og er også rig på vitaminer og mineraler fra grøntsagerne. Tærtedejen er lavet med havregryn og mandelmel, hvilket giver ekstra næring og gør den glutenfri. Du kan også bruge