Hundeskove i Danmark

Hundeskoven

Er din bedste ven også en hund? Så er du kommet det helt rette sted hen. I den her artikel skriver vi om gode råd til at være hundeejer, og hvordan du passer godt på din bedste ven. Hunde er utroligt gode som kæledyr, fordi de er så trofaste og loyale. De vil hurtigt blive knyttede til dig og skal knap nok se dig an, som en kat skal. Når man først har prøvet at have en hund, går man aldrig tilbage til ingen kæledyr at have. Det skyldes, at det nærmest er afhængighedsskabende at have en glad hund, der kommer dig i møde hver dag, når du kommer hjem fra en arbejdsdag. Der findes ikke noget mere fantastisk! Med en hund bliver du også tvunget ud på daglige gåture, hvilket er super sundt, selvom du ikke altid har lyst. Hunden vil dog kvittere med at være glad for at blive taget ud, og bagefter vil du sikkert også synes, at det egentlig var meget rart. Der er rigtig mange fordele ved at have en hund, og du kan læse med her og blive klogere på, hvad du kan gøre for at blive en endnu bedre hundeejer. 

Tag de rigtige valg for din hund

Mange mennesker elsker deres hund så meget, at de godt kan komme til at tage nogle uheldige valg for hunden. Det lyder måske mærkeligt, men det kan for eksempel være ved at give den for mange godbidder eller mad, den egentlig ikke kan tåle, fordi man gerne vil glæde den. Derfor er det vigtigt, at du som hundeejer tager de rigtige og sunde valg for din hund, for det er faktisk også det, der vil gavne den på den lange bane. Ligeså vel som os mennesker så vil hunde også leve længere og have et sundt liv, hvis de får sund, varieret mad, daglig motion, og hvis de bliver opdraget. I dag er der mange, der synes, det er svært at sige nej til deres børn, og derfor har de svært ved at sætte grænser. Det er dog ikke fordelagtigt for børnene i sidste ende, siger eksperter. Det fungerer faktisk på samme måde for en hund. En hvalp har brug for opdragelse, og hunden har brug for vedvarende at blive opdraget på. Den har brug for, at du sætter grænser og holder dig til det, du har opdraget den til. Det vil gøre det nemmere for hunden at navigere rundt i, hvad du mener og ikke mener. 

Mad

Derudover har hunden brug for, at du tager de sunde valg for den. Ikke alle hunde kan styre sig, så hvis du serverer usund mad for den, skal den nok spise det. Og den skal nok spise alle de godbidder, du har til den. Du bliver nødt til at give hunden sund mad og give den godbidder i moderat mængde. Tal med dyrelægen eller andre om, hvornår du med fordel kan give hunden godbidder, og hvornår det er bedst at lade være. Det kan være en svær balancegang, men hvis hunden har gjort noget godt, er det ofte godt at belønne den. Så vil den være mere tilbøjelig til at gøre det igen. 

Motion

Motion er ikke altid sjovt, men det er nødvendigt. Din hund vil altid have lyst til at komme ud og bevæge sig. Det er vist ekstremt sjældent, at man hører om hunde, man ikke kan få ud af døren. Derfor er det også vigtigt, at du imødekommer hundens behov her. De daglige gåture er vigtige, og du må ikke skippe dem, selvom du ikke lige føler for det en dag. Det er fint, at hunden kommer ud i haven og kan snuse rundt og tisse i løbet af dagen, men det er vigtigt, at den får sin motion ved daglige gåture. 

Hundeskov

Det er ideelt at tage hunden med i en hundeskov. Hundeskove er et godt alternativ til en gåtur, og her kan hunden virkelig få brændt noget krudt af. Den kan løbe omkring, som den vil, og du skal ikke bekymre dig om, om den bliver væk, ligesom i en almindelig skov. En hundeskov er nemlig indhegnet, hvilket giver den tryghed, du som hundeejer har brug for. Du skal være opmærksom på, at du skal kunne kalde din hund til dig, hvis der skulle ske noget. Den er jo i selskab med andre hunde. Det plejer dog at gå rigtig fint, og måske får I begge to nye venner, som I sammen kan tage i hundeskoven med. I nogle hundeskove er der også agility baner, hvor du kan træne hunden. Det er super sjovt og en god aktivitet. Når I tager i hundeskoven, får I begge frisk luft og motion. Det er sundt for begge parter. Der er ingen tvivl om, at din hund vil elske dig for at tage den med i en hundeskov. Hvis du har en hvalp eller en lille hund, findes der også hundeskove specielt til små hunde. 

Selskab

Det er vigtigt for din hund med selskab. Det kan være i form af andre hunde, men også bare dit selskab. Hunde er som regel meget sociale, og de har brug for at blive kælet for og anerkendt. Du er sikkert allerede meget opmærksom på din hund, men der kan være dage, hvor du glemmer den, fordi du har travlt. Prøv at huske at tage 5-10 minutter på et tidspunkt i løbet af dagen, hvor du kæler for din hund, leger med den eller bruger tid med den. Det er vigtigt for hunden at mærke, at den er set, og at du er der. Hvis I er flere i husholdningen, er I naturligvis flere til at lege med hunden. Det giver måske sig selv, men det kan være værd at huske på. 

Med disse råd burde du blive en endnu bedre hundeejer, end du i forvejen er. Så er der bare tilbage at tage de gode valg for din hund. Det er aldrig for sent, og du kan starte i dag.

Skriv et svar