Vandmelonsalat
Vandmelon salat i flere forskellige varianter
En vandmelonsalat kan laves alt efter ønske og behov. Vi har valgt en meget simpel og lækker variant, hvor vi bruger vandmelon med rødløg og persille – det bliver ikke meget nemmere at lave en lækker og frisk salat, til de lækre sommeraftner.
Salaten er perfekt som både sideret til et godt stykke kød, men også god som hovedret i sig selv – især i de varmere måneder, hvor vandmelon er i høj kurs og dejligt forfriskende. Vi har blandet smagen fra den friske og saftige vandmelon, med det krydrede fra persillen og det knasende fra græskarkernerne, og skabt den perfekte kombination af smage der skal til for at lave en dejlig nem sommer vandmelonsalat. Det er også super lækkert med fetaost i salaten.
Der er mange måder at lave en lækker vandmelon salat på. I denne variant har vi valgt at udnytte og kombinere smagen og friskheden i vandmelon, med persille og den lidt skarpe rødløgssmag. Dertil har vi toppet med lidt græskarkerner, som med fordel også kan skriftes ud med andre kerner eller frø.
Sammen med eller ved siden af, kan man vælge at spæde til med lidt lækker feta ost. Som enten kan blandes i salaten eller stilles i en skål ved siden af. Så man selv kan mixe alt efter behov. Som alternativ kan man også benytte frisk mozzarellaost.
Du kan selvfølgelig lave den lige som du har lyst og evt. vælge at bytte hele eller enkelte dele af ingrediens listen ud med andre lækre råvarer.
Ingredienser
Salaten er til 4 personer
500g vandmelon
1/2 bundt frisk persille
1/2 rødløg
en håndfuld græskarkerner
150g lækker fetaost
Fremgangsmåde
Start med at skære vandmelonen ud og fjern kernerne. Skær vandmelonen ud i små lækre stykker. Derefter skærer du dine rødløg i skiver, og fetaost i små stykker, hvis de ikke allerede er det. Persillen skyldes grundigt og hakkes fint eller groft, alt efter ønsker og behov.
Anvend det hele i en skål eller på et fad, med enten feta ovenpå salaten, eller ved siden af. Slut af med at drysse dine valgte kerner udover din friske salat, og server retten afkølet på en smuk sommeraften, med lidt god hvidvin til.