Sådan får du den bedste nattesøvn

Vi ved efterhånden alle hvor vigtigt det er at få en god og dyb søvn om natten. Nogle vil måske endda argumentere for at det er det vigtigste for at leve et sundt og afbalanceret liv. Men der er stadig mange mennesker rundt omkring i verden der døjer med søvnproblemer, og det kan der være mange årsager til. Det kan være alt fra overtænkning og stress til et dårligt sovemiljø, eller måske noget helt tredje. Uanset hvad du kæmper med på vej til drømmeland, får du her en kort guide til hvordan du får den bedste nattesøvn.

Den gode seng 

En god seng som understøtter dine behov er altafgørende for den gode nattesøvn. Derfor er det nødvendigt med en ordentlig seng. Men alle er forskellige i deres behov, så derfor er det en god idé at finde den allerbedste seng til dig via en rådgiver eller en online senge test, fx senge-testeren.dk. Nogle mennesker foretrækker en blød seng med topmadras, mens andre foretrækker en hårdere en af slagsen. Igen kan der være forskel på om du ønsker en boxmadras, en kontinentalseng eller måske endda en elevationsseng for maksimal afslapning. 

Et sundt sovemiljø

Rigtig mange mennesker tager telefonen med ind i sengen og har måske også fjernsyn i soveværelset. Og selvom det er en vane der er enorm svær at bryde med, er det blå lys fra skærmene enorm dårlig for din nattesøvn. Selv hvis du føler at du alligevel falder nemt i søvn, kan lyset påvirke kvaliteten af din søvn. Det er fordi det er helt afgørende for din søvncyklus at komme ned i REM-stadiet, som er en af de fire faser af søvnen. Et andet vigtigt element til det sunde sovemiljø er, at holde dit soveværelse relativt koldt og hvis du har plads i dit hus eller i din lejlighed, kan du måske endda dedikere et helt rum, som er udelukkende til søvn.

Byg en rutine

Noget af det allerbedste du kan gøre, for at give dig selv en god nat, er at have en aftenrutine. Din krop og din hjerne kan hurtigere komme ned i gear, hvis den er vant til at gøre det samme hver aften. En sund rutine kan for eksempel se sådan her ud: sluk fjernsynet og sæt telefonen i laderen en time inden du går i seng. Derefter kan du fjerne make-up, rense dit ansigt, børste tænder og ordne andre elementer af din aften toilette. Derefter er det en god idé at strække ud, læse en god bog eller lytte til en podcast. Under alle omstændigheder skal det være en aktivitet der er afslappende for dig, og som hverken kræver energi eller hjernekapacitet. 

Skriv et svar