Den bedste vægtvest

Vægtvest

Når du skal finde den bedste vægtvest til træning, er det rart at vide hvilken effekt en vægtvest faktisk har på din træning.

Man kan bruge en vægtvest i forskellige former for træning og få forskellige resultater ved brug af en vægtvest.

Den kan både bruges til crossfit, løb og styrketræning og kan være med til at øge dit vægttab, give bedre kondition og mere styrke.

Der findes et hav af forskellige vægtveste til træning.

Man kan både få vægtveste med justerbare plader, så du kan tilføje mere vægt eller tage vægt af, om nødvendigt eller i takt med at du bliver stærkere og hurtigere.

Andre vægtveste kommer som en fast vægtvest med sand i, og kan ikke justeres op eller ned i vægt.

Vi har nedenfor testet nogle af dem for dig for at finde ud af hvilken der er den bedste vægtvest til pengene.

Når du skal købe en vægtvest, skal du overveje hvilken form for træning du skal bruge den til. Der findes vægte der er gode til det hele og som især benyttes til crossfit træning, hvor der både skal laves kropsvægtsøvelser og løbes med vesten på.

Overvej derfor om din vægtvest udelukkende er til dine løbe og gåture, eller om du også skal træne med din vest.

Noridc fighter

Vægtvest - Apuls.dk
kr 1349
  • Gratis fragt
  • 365 dages returret
  • Velcro spænder
  • Godkendt af e-mærket
Nordic fighter vægtvest

Odin vægtvest

Grøn - Apuls.dk
kr 949
  • Gratis fragt
  • Sidder behageligt
  • Nem at tage af og på
  • 365 dages returret
Bedst i test

Fast vægtvest

Vægtvest med sand
kr 499
  • Gratis fragt
  • Ikke justerbar
  • Slidstærk
  • 365 dages returret
Billigst
Odin fast vægtvest

Grøn Odin vægtvest fra Apuls.dk – Bedst i test

Denne vægtvest er vores klare testvinder, og det er der flere grunde til.

Først og fremmest sidder denne vægtvest godt og stramt på dine skuldre og omkring din torso, hvilket gør den meget agil, da den ikke på nogen måde sidder i vejen når træningsøvelserne udføres. 

Den ekstra vægt er godt fordelt over hele vesten, så den dingler ikke og det føles ikke som at have en rygsæk spændt på kroppen med +10 ekstra kilo i.

Derudover synes vi den ser rigtig cool ud og giver et fedt militær udtryk, når man træner eller løber.

Vesten er lavet et slidstærkt materiale af polyester og neopren, hvilket gør den utrolig holdbar og rar at have på under alle former for træningsøvelser og løb.

Til prisen er det uden tvivl den bedste vægtvest vi endnu har testet.

Nordic Fighter vægtvest fra Apuls.dk

Denne vægtvest er også en udemærket vægtvest, der sidder rigtig fint på kroppen under både træning og løb.

Vi synes dog den ligger lidt i den dyre ende og oplever at velcrobåndet der holder vesten tæt til kroppen bliver slapt med tiden, da man ikke helt kan undgå at der kommer vand og sved på vesten under træning og løbeture.

Fast vægtvest med sand fra Apuls.dk

Denne vægtvest er en af de billigste veste på markedet.

Vi synes dog ikke at vesten sidder lige så godt på kroppen som de andre veste, da det føles lidt mere som at have en rygsæk på og man føler lidt at vesten “dingler” for meget på kroppen når man har den på.

Til prisen er det en udemærket trænings vægtvest.

Træning med vægtvest

Der findes vægtveste til træning i mange forskellige størrelser og former og med stor forskel i antal kilo.

Nogle kommer med justerbare kilo, så du kan øge kilo i vesten, jo stærkere du bliver når du laver træning med vægtvest på.

Med en vægtvest kan du øge din egen kropsvægt og gøre dig stærkere i dine kropsvægtsøvelser, som pull ups, armbøjninger, air squats, mm.

Under træning med en vægtvest er det vigtigste at den sidder tæt til kroppen, så det ikke føles som at have en rygsæk på der dingler for meget på kroppen, når du går igang med at bevæge dig.

Vægtvesten er med til at øge din styrke og udholdenhed, idet du forbrænder flere kalorier og har mere vægt på dine basale øvelser.

Hvis du føler du har for nemt ved at udfører dine træningsøvelser som pull ups, er en vægtvest et rigtig godt supplement til din træning, da dine pull ups vil blive tungere og du vil med tiden blive endnu stærkere.

Husk at lave opvarmingsøvelser inden du giver dig i kast med at træne med en vægtvest.

Løb med vægtvest

Når du løber med en vægtvest øger du din forbrændingen og taber dig derfor hurtigere.

Med en kropsvægt på omkring 75 kg vil du forbrænde omkring 375 kalorier på en løbetur på omkring 5 km.

Hvis du dertil tilføjer en vægtvest på 10 kg. og kommer op på 85 kg. vil du istedet forbrændet omkring 425 kalorier.

Der er altså en del ekstra kalorier at forbrænde ved at tilføje et par ekstra kilo i form af en vægtvest.

Du skal dog være opmærksom på at løb med en vægtvest kan være med til at belaste dine led i knæ og ankler, da din krop ikke nødvendigvis er vant til den hårde belastning fra vægtvesten.

Det er derfor en god ide at starte stille ud med en vægtvest på 2-3 kilo, når man skal bruge vesten til at løbe med.

Med tiden kan man øge vægten i vesten, så den bliver tungere og belastningen bliver hårdere.

Du behøver faktisk ikke at lave løb med en vægtvest for at få en effekt ud af det.

Du kan nøjes med at gå med en vægtvest og stadig få gode resultater, da du ikke nødvendigvis forbrænder flere kalorier ved en løbetur, end en gåtur.

Det kan du læse mere om i vores artikel om: At løbe eller gå

Hjemmetræning med vægtvest

Fordele ved træning med vægtvest

Træning med vægtvest er en effektiv måde at øge intensiteten af din træning på og kan give en række fordele, både for din styrke, udholdenhed og kropsholdning. I denne artikel vil vi dykke ned i nogle af de vigtigste fordele ved træning med vægtvest.

Fordele ved træning med vægtvest

  1. Øget styrke: Træning med vægtvest kan hjælpe dig med at opbygge styrke i både din overkrop og underkrop. Ved at bære en vægtvest under træning kan du udføre øvelser som squats, lunges og push-ups med større modstand. Dette øger belastningen på dine muskler og stimulerer dem til at vokse og blive stærkere.

  2. Forbedret udholdenhed: Træning med vægtvest kan også forbedre din udholdenhed og kondition. Ved at tilføje en ekstra belastning til din træning udfordrer du din krop til at arbejde hårdere og længere. Dette kan hjælpe med at øge din iltkapacitet og styrke dine musklers evne til at arbejde i længere tid.

  3. Bedre kropsholdning: Træning med vægtvest kan også hjælpe med at forbedre din kropsholdning. Ved at bære en vægtvest på din ryg øges belastningen på din krop, hvilket kan hjælpe med at rette din ryg og forbedre din kropsholdning. Dette kan især være nyttigt for personer, der tilbringer mange timer foran en computer eller i en stillesiddende stilling.

  4. Øget kalorieforbrænding: Træning med vægtvest kan også hjælpe med at øge dit kalorieforbrænding. Ved at tilføje en ekstra belastning til din træning forbrænder du flere kalorier end ved traditionel træning uden vægtvest. Dette kan være særligt nyttigt for personer, der ønsker at tabe sig eller opretholde en sund kropsvægt.

  5. Forbedret balance og koordination: Træning med vægtvest kan også hjælpe med at forbedre din balance og koordination. Ved at bære en vægtvest under træning øges belastningen på din krop, hvilket udfordrer din balance og koordinationsevne. Dette kan være nyttigt for personer, der ønsker at forbedre deres sportslige præstationer eller mindske risikoen for fald og skader.

Ulemper ved træning med vægtvest

Træning med en vægtvest kan have visse ulemper og risici:

  1. Belastning på rygsøjlen: En tung vægtvest kan lægge ekstra pres på rygsøjlen og øge risikoen for rygsmerter eller skader. Det kan være især problematisk, hvis du allerede har en eksisterende rygskade eller svaghed.

  2. Forøget risiko for skader: Træning med en vægtvest kan øge risikoen for skader, da det kan forstyrre din naturlige kropsbalance og bevægelsesmønstre. Det kan også øge risikoen for overbelastningsskader i dine led og muskler.

  3. Øget belastning på hjertet: At træne med en tung vægtvest kan øge hjertets belastning og forårsage unødvendig stress på kroppen. Det kan være specielt farligt, hvis du allerede har en eksisterende hjertesygdom eller er ældre.

  4. Begrænset bevægelse: At bære en vægtvest kan begrænse din bevægelsesfrihed og gøre det sværere at udføre visse øvelser korrekt. Det kan især være udfordrende, når du udfører øvelser, der kræver fuld bevægelsesfrihed i overkroppen.

  5. Utilstrækkelig træningseffekt: At træne med en vægtvest kan føre til en stigning i din styrke og muskelmasse, men det kan også føre til, at du bliver afhængig af vægten for at opnå resultater. Over tid kan dette føre til stagnation i din træning og begrænse din fremgang.

 

Konklusion på træning med vægtvest

Træning med vægtvest kan være en effektiv måde at øge intensiteten af din træning på og give en række fordele for din styrke, udholdenhed, kropsholdning, kalorieforbrænding, balance og koordination. Det er dog vigtigt at starte gradvist og vælge den rigtige vægtvest til din træning. Tal med en træner eller fysioterapeut for at få råd om, hvordan du kan integrere

træning med vægtvest i din træningsrutine på en sikker og effektiv måde.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at træning med vægtvest kan være belastende for dine led og muskler, især hvis du har tidligere skader eller problemer. Sørg for at varme op ordentligt og tage pauser i din træning, hvis du føler smerter eller ubehag.

Der er forskellige typer vægtveste på markedet, og det er vigtigt at vælge en, der passer til dine behov og træningsniveau. Nogle vægtveste kan justeres i vægt, mens andre har en fast vægt. Start med en let vægt og gradvist øg belastningen, når din krop tilpasser sig træningen.

I sidste ende kan træning med vægtvest være en effektiv måde at forbedre din træning og opnå dine træningsmål på. Med den rette tilgang og vejledning kan det hjælpe dig med at opbygge styrke, øge udholdenheden, forbedre din kropsholdning og forbrænde flere kalorier. Så hvorfor ikke prøve det næste gang du træner?

Læs også vores andre populære bedst i test indlæg, som:

Skriv et svar